ايجاد حساب  |  ورود

-::Mashhad Team::-: تالار گفتمان

MashhadTeam.com :: نمايش موضوعات - سازشناسي ( سه‌تار )

`

سازشناسي ( سه‌تار )

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع    

MashhadTeam.com صفحه اول انجمن -> انجمن موسیقی -> اموزش موزیک

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

saeidviolonist
حق آبو گِل داره!
حق آبو گِل داره!

وضعيت: آفلاين
22 خرداد ماه ، 1382
تعداد ارسالها: 159
امتياز:
تشکر کرده: 1
تشکر شده 1 بار در 1 پست

ارسالارسال شده در: شنبه، 22 آذر ماه ، 1382 20:35:53    موضوع مطلب: سازشناسي ( سه‌تار ) پاسخ همراه با اعلان

سه تار از خانواده ی تنبور قبل از اسلام می باشد. کاسه ی آن از چوب درخت توت ساخته شده و دارای بيست و پنج يا بيست و شش پرده می باشد. از نام آن بر می آيد که دارای سه سيم است. اما يک سيم چهارم نيز بعدها به آن افزوده شده است. اين افزايش به نوازنده ی سه تار قرن دوازده هجری شمسی، مشتاق علی شاه، تعلق می یابد. اين سيم که «واخوان» ناميده می شود، نسبت به نت تکيه يا نت اصلی دستگاه مورد نظر کوک می شود ولی نواخته نمی شود بلکه نوسان آن به همراه سيمهای ديگر، آن نت اصلی را به نوازنده و به شنونده يا آوری می کند.
بدليل صدای ظريف و طنين اندازش، که نتيجه ی در نظر گيری ممنوعيت موسيقی در دوران گذشته در ساخت آن ميباشد، سه تاز ساز مورد علاقه ی عرفا و اهل تصوف بوده است. گفته می شود که مشتاق علی شاه، در مقابله با آنهايی که تلاش بر از بين بردن موسيقی داشتند، سه تارش را «چوب سگ زنی» ناميده بود.
در عصر ناصری (۱۲۲۹ـ۱۲۷۷ه.ش.)، ميرزا عبدالله ، فرزند آقا علی اکبر خان فراهانی و جمع آورنده و تشکيل دهنده ی «رديف» موسيقی ايرانی، ازنخستين کسانی بود که سه تار را، مانند تار، يکی از سازهای پايه ی اين موسيقی دانست و خود او نيز علاوه بر تار، نوازنده ی سه تار چيره دستی بود. پس از او، درويش خان و ابوالحسن صبا، از جمله استادانی بودند که در بالا بردن آشنايی عام با سه تار و ادامه ی مکتب ميرزا عبدالله آثار بسيار با ارزشی را به جای گذاشتند. اما تا اواسط قرن چهارده ه.ش. سه تار هنوز جايگاه خود را به عنوان ساز پايه نيافته بود ودر اکثر اوقات ساز دوم نوازندگان به شمار می رفت.
با به وجود آمدن راديو و پخش مرتب اجراهای استادان موسيقی ايرانی از اين طريق، دسترسی مردم به اين هنر آسان تر شد و حضور احمد عبادی، فرزند ميرزا عبدالله و از اولين استادانی که سه تار را ساز اصلی خود به شمار می بردند، در برنامه های راديو، اين ساز را در بين مردم محبوب ساخت.

تصويري از سه‌تار :

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

shaghayegh
حق آبو گِل داره!
حق آبو گِل داره!

25 مرداد ماه ، 1382
تعداد ارسالها: 461
امتياز:
تشکر کرده: 0
تشکر شده 0 بار در 0 پست

ارسالارسال شده در: يكشنبه، 23 آذر ماه ، 1382 10:16:00    موضوع مطلب: Re: سازشناسي ( سه‌تار ) پاسخ همراه با اعلان

سلام
مرسي از اين كه واسم توضيح دادين . ولي من تار دارم 2 سيم بيشتر ندارد . مي شه بگين پس اسم اون كه من بهش مي گم تار چيه؟ Question
دقيقاٌ خود همين عكسي هست كه شما واسه 3 تار فرستادين ولي مال من 2 تار بيشتر ندارد . ممنون مي شم اگر توضيح بدين .

بازگشت به بالا

fahima
کاربر خیلی فعال
کاربر خیلی فعال

18 مهر ماه ، 1382
تعداد ارسالها: 235
امتياز:
تشکر شده 0 بار در 0 پست

محل سكونت: زير آسمان خدا

ارسالارسال شده در: يكشنبه، 23 آذر ماه ، 1382 12:36:06    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سلام
مرسي از نوشته هاتون
خيلي برام جالب بودن.من خودم سه تار ميزنم و دوست دارم مطلب بيشتري رو در موردش بدونم.
با تشكر:فهيمه Smile

بازگشت به بالا

saeidviolonist
حق آبو گِل داره!
حق آبو گِل داره!

22 خرداد ماه ، 1382
امتياز:
تشکر شده 1 بار در 1 پست

ارسالارسال شده در: يكشنبه، 23 آذر ماه ، 1382 16:17:22    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سلام .

اولا در مورد سوال خانوم شقايق اين كه سه‌تار شما 2 سيم داره . ممكنه يكي از سيم‌هاي اون پاره شده باشه . يقين داشته باشيد كه سه‌تار 2سيم وجود نداره . در قديم سه‌تار داراي 3 سيم بوده به همين دليل به آن سه‌تار مي‌گويند . بعد‌ها شخصي كه نامش را فراموش كرده‌ام يك سيم به آن اضافه مي‌كند كه در اصل همان سيم سوم است يعني سيم 3 و 4 داراي يك صدا مي‌باشد .

در مورد فهيمه خانوم هم بايد بگم كه خيلي ممنون لطف دارين Embarassed

بازگشت به بالا

shaghayegh
حق آبو گِل داره!
حق آبو گِل داره!

25 مرداد ماه ، 1382
امتياز:
تشکر شده 0 بار در 0 پست

ارسالارسال شده در: دوشنبه، 24 آذر ماه ، 1382 09:35:09    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سلام
ممنون كه جوابمو دادين ولي بايد خدمت شما عرض كنم كه ايني كه من خريدم از اول همين 2 سيم را داشته و من هم با همين كار مي كردم و مشكلي هم نداشته ولي فقط تونستم آهنگهاي محلي رو بزنم فقط اسمشو نمي دونم به من گفتن تار ولي خدا مي دونه اين چي هست . Wink Embarassed ببخشيد كه اين قدر سوال مي كنم Embarassed

بازگشت به بالا

saeidviolonist
حق آبو گِل داره!
حق آبو گِل داره!

22 خرداد ماه ، 1382
امتياز:
تشکر شده 1 بار در 1 پست

ارسالارسال شده در: سه شنبه، 25 آذر ماه ، 1382 16:00:40    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سلام .
فكر كنم فهميدم مشكل شما چيه . احتمالا سازي كه شما دارين اصلا سه‌تار نيست بلكه دوتار است . فرق دوتار با سه‌تار در اين است كه دوتار كاسه‌اي به مراتب بزرگتر دارد و ساز مخصوص نوازندگان جنوب خراسان است . احتمالا نوازندگان تربت جامي رو با اين ساز در تلويزيون ديده‌ايد . لطفا اين عكس رو ببينيد .

بازگشت به بالا

shaghayegh
حق آبو گِل داره!
حق آبو گِل داره!

25 مرداد ماه ، 1382
امتياز:
تشکر شده 0 بار در 0 پست

ارسالارسال شده در: چهارشنبه، 26 آذر ماه ، 1382 10:59:11    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سلام
مرسي از راهنماييتون . اين عكسي كه فرستادين دقيقا همون چيزيه كه من مي گم 2 تار داره .
بازم ممنونم از راهنماييتون .

بازگشت به بالا

saeidviolonist
حق آبو گِل داره!
حق آبو گِل داره!

22 خرداد ماه ، 1382
امتياز:
تشکر شده 1 بار در 1 پست

ارسالارسال شده در: چهارشنبه، 26 آذر ماه ، 1382 15:25:39    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

خواهش دارم Embarassed

بازگشت به بالا

momohammad_reza
کاربر جدید
کاربر جدید

10 بهمن ماه ، 1382
تعداد ارسالها: 3
امتياز:
تشکر شده 0 بار در 0 پست

محل سكونت: مس سرچشمه كرمان

ارسالارسال شده در: يكشنبه، 12 بهمن ماه ، 1382 08:35:30    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

از مطلب شما متشكرم لطفا مرجعي جهت اموزش سه تار معرفي نمايد محل سكونت من كلاسي وجود ندارد وسه تاري كه فقط به ان نگاه مي كنم با سپاس رضا

بازگشت به بالا

saeidviolonist
حق آبو گِل داره!
حق آبو گِل داره!

22 خرداد ماه ، 1382
امتياز:
تشکر شده 1 بار در 1 پست

ارسالارسال شده در: يكشنبه، 12 بهمن ماه ، 1382 16:00:45    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سلام آقا رضا . خدمتتون عرض كنم كه اگه منظور شما منبعي در اينترنت هست كه متاسفانه فعلا چيزي در چنته ندارم . اما اگه منظورتون كتاب و ... هست يه سري كتاب توي بازار هست از جمله :

آموزش مقدماتي تار و سه‌تار ( تاليف استاد جلال ذوالفنون )
كتاب اول تار و سه‌تار ( تاليف استاد كيوان ساكت )
و ...

ولي خوب از روي اينها بدون استاد چيزي دستگيرتون نميشه مگر اينكه قبلا ساز ديگه‌اي كار كرده باشين كه در اينصورت حتي بدون استاد و با تكيه به ذوق خودتون مي‌تونين به يه جاهايي برسين . موفق باشين .

بازگشت به بالا

momohammad_reza
کاربر جدید
کاربر جدید

10 بهمن ماه ، 1382
تعداد ارسالها: 3
امتياز:
تشکر شده 0 بار در 0 پست

محل سكونت: مس سرچشمه كرمان

ارسالارسال شده در: دوشنبه، 13 بهمن ماه ، 1382 10:40:01    موضوع مطلب: سپاس گزارم پاسخ همراه با اعلان

اقا سعيد ممنونتم از معرفي كتابها لازم ميدونم بگم كه قبلا اموزش سنتور در مشهد (مقدماتي )رفتم اميد مطالب بيشتر ...وعيدتان مبارك....رضا

بازگشت به بالا

fahima
کاربر خیلی فعال
کاربر خیلی فعال

18 مهر ماه ، 1382
تعداد ارسالها: 235
امتياز:
تشکر شده 0 بار در 0 پست

محل سكونت: زير آسمان خدا

ارسالارسال شده در: چهارشنبه، 13 اسفند ماه ، 1382 21:59:54    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سلام
اولا مرسي از مطالبتون
دوما كو بقيش؟ Rolling Eyes

بازگشت به بالا

تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   

MashhadTeam.com صفحه اول انجمن -> انجمن موسیقی -> اموزش موزیک

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1

نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~